Ranko Stojakovic

Ranko Stojakovic

Hoofd Network Operations Center bij Stedin

Over de spreker

Ranko Stojakovic heeft een uitgebreide achtergrond in de IT en werkt sinds 2004 in het domein van netbeheerders en energieleveranciers. Op dit moment werkt hij als Hoofd Network Operations Center bij Stedin en is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van alle energienetten in eigendom van Stedin. Naast deze rol, is Ranko op landelijk niveau betrokken bij diverse taakgroepen gericht op de weerbaarheid van het Nederlandse energiesysteem en hoe hier mee om te gaan wanneer er een uitval dreigt. Samen met zijn passie voor innovatie, duurzaamheid èn IT, helpt hij Stedin bij het bereiken van haar doelen op het gebied van operational excellence als het gaat om onderwerpen als integratie van industriële systemen, storingsmanagement en advanced analytics.

Over Stedin

Stedin zorgt ervoor dat ruim 2 miljoen consumenten, bedrijven en overheden 365 dagen per jaar, 24/7 over energie beschikken. Het gas- en elektriciteitsnetwerk van Stedin is de onmisbare schakel tussen hen en de energieleverancier. Het verzorgingsgebied van Stedin beslaat het grootste deel van de Randstad, waaronder het Rotterdams Havengebied en de steden Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

‘Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie’ is de missie van Stedin. Omdat we willen dat ook de komende generaties altijd energie hebben, gaan we samen over op schone energie. Uit bronnen die niet opraken en die de planeet niet uitputten of vervuilen. Dit vraagt om flinke aanpassingen van het energienet, of beter gezegd, ons energiesysteem. Nieuwe technieken helpen daarbij. Net als een goede samenwerking tussen alle mensen en organisaties die betrokken zijn bij onze energievoorziening.

Als we samen, met veel energie, de mouwen opstropen, krijgen we het voor elkaar. Politiek, gemeenten, marktpartijen, klanten en wij. Want alleen dan is energie in onze leefwereld straks net zo vanzelfsprekend als vandaag.

De reis naar integrale en intelligente bedrijfsvoering

Auditorium

Stedin heeft het afgelopen jaar de eerste stap gezet in de transitie naar hun geïntegreerde Network Operations Center. In deze presentatie nemen we jullie mee in de reis die we hebben ingezet, de dilemma’s en keuzes die we zijn tegengekomen en delen we onze visie op een integrale en intelligente bedrijfsvoering van een van de […]

MEER LEZEN