Guy van Wijmeersch

Guy van Wijmeersch

Corporate Director Innovation and Design Thinking bij Barco

Over de spreker

Guy heeft zich het afgelopen jaar toegelegd op het creëren van een bedrijfsplatform voor mensgerichte innovaties en zakelijke venturing-consoliderende tools voor design thinking, lean-startup en agile-ontwikkeling, werken met start-ups en entrepreneurs met een sterke focus op bedrijfsmodelinnovatie, service innovatie en belevingsontwerp. Hij is sterk betrokken bij de fundamentele technologieën in het corporate technology centre van Barco, waar hij verantwoordelijk is voor de gedachteleiderschap in nieuwe technologieën, nieuwe user experience en nieuwe business modellen.

Hij begon bij Barco in 1992, bezette diverse (leidinggevende) posities op het gebied van industrieel ontwerp en design in o.a. België, Duitsland en de Verenigde Staten. Hij behaalde een master in het ontwerpen van producten (Antwerpen) en een postgraduaat in productontwerp van de Universiteit van Irvine, Californië, USA. Hij is ook in het bezit een master in B2B Marketing. Hij is lid van de Ergonomics Association en het Design Management Instituut. In de afgelopen 12 jaar is hij als Design Director en Director Strategic Marketing werkzaam bij de afdeling Strategic Marketing Control Rooms and Simulations bij Barco. Hier is hij betrokken geweest bij verschillende wereldwijde belangrijke projecten in control room van Reliance, Saudi Aramco, Dubai Police, Telecom Zuid-Afrika, RWE, National Grid, Airtel etc.

Over Barco

Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco, met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in meer dan 90 landen, met meer dan 3.500 werknemers wereldwijd en is een beursgenoteerd bedrijf.

Barco logo

Artificial intelligence and human intuition: a future engagement

Auditorium

Onbekend is onbemind en nieuwe technologie wordt steeds gezien als bedreigend voor de mensen omdat technologie zogezegd wordt ontwikkeld om mensen uiteindelijk te vervangen. Dat neemt men op vanuit veel science fiction films want machines worden slimmer dan mensen. Daardoor is er een zekere paranoia vooral gevormd door mysterie en onbekendheid. Deze presentatie gaat over […]

Industry Security & Surveillance Transportation
MEER LEZEN