Erik Mulder

Erik Mulder

Eur.Erg. Senior Ergonoom bij Ergos

Over de spreker

ir. Erik Mulder Eur.Erg. is geregistreerd Europees ergonoom (Eur.Erg.) en heeft als senior ergonoom een ruimte ervaring in proces­automatisering, systeemontwerps en het ontwerp van control rooms. Hij past dit toe in allerlei sectoren zoals verkeer (spoor, weg en water), energie (opwekking, gastransport, stroom) en productie (discreet, batch en continu).

Zijn achtergrond is Elektrotechniek en ict. Gaandeweg zijn werk bij ErgoS, gaat zijn belangstelling in belangrijke mate uit naar de mentale aspecten van operatorwerk: informatieverwerking, beslissingsondersteuning, (foutieve) interpretaties. Hij is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de ict.

Erik is partner in ErgoS HF Engineering.

Over het bedrijf

ErgoS Human Factors Engineering heeft al ruim 30 jaar lang productie, logistiek en besturing als core-business. ErgoS verzorgt alle ontwerpfasen voor productielijnen, software, processupervisie en scheepvaart. Een gebruikelijk project begint met ori√ęntatie en situatie-analyse en kan eindigen in verschillende producten van een Pakket van Eisen tot gedetailleerde bestektekeningen en 3D visualisaties van de toekomstige situatie. Branches zijn: verkeersleiding, energie, chemie, olie en gas, scheepvaart en off-shore.

Human Factors: Interaction 4.0 (Human Factors tussen mens en slimme machine)

Auditorium

Hoe ziet de interactie eruit in het tijdperk van Industry 4.0; het tijdperk van slimme machines die zichzelf slimmer leren en overal hun voelsprieten hebben met het Internet of Things? Welke samenwerkingsverbanden heb je als mens met die intelligente automatisering? En vooral de vraag: Hoe ontwerp je wat er gebeurt op het raakvlak tussen mens […]

Ergonomie
MEER LEZEN