“Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar als je lijn schept in de wirwar aan technologische ontwikkelingen om ons heen, wordt de richting opeens super duidelijk”. Techwatcher Jorus Everaerd leert je sneller te denken dan je concurrent, enthousiasmeert en roept op tot actie. Na een carrière bij grote corporates en als founder van een succesvolle start-up in huisautomatisering, besloot Jorus te gaan studeren aan het prestigieuze Singularity University in Silicon Valley. Nu deelt hij zijn kennis in een helder en inspirerend verhaal. Ideaal voor bedrijven die met verandering te maken hebben.

Technologie kan steeds meer voor steeds minder geld. Door “dingen” aan te sluiten op het internet kunnen we steeds meer informatie verzamelen over de wereld om ons heen. We kunnen meten of iets beweegt, waar het is, hoe warm het is, of hoe vochtig, hoe snel het stroomt, of hoeveel geluid het maakt. We noemen dit het ‘Internet of things’: een gigantische toename in data, internetgebruik en informatie. In een inspirerende presentatie vertelt Jorus Everaerd op enthousiaste en begrijpelijke manier hoe je naar het Internet of things kunt kijken, en wat je er aan hebt. Geschikt voor alle kennisniveau’s.

Uit een review: “Jorus is een CEO-kwadraat. In een TEDx-achtige talk wordt je in de rugleuning van je stoel gedrukt door een orkaan van feiten, ontwikkelingen en visies. Exponential organisations, ask the crowd, Singularity University, internet of things. Zomaar wat uitdrukkingen die het publiek als een ice bucket over zich heen krijgt. Hij illustreert het principe aan de hand van het menselijke DNA project. Na 7 jaar was er nog maar 1% in kaart gebracht tegen enorme kosten. Toen kwam de versnelling: het project was klaar na 13 jaar en onder budget”. De presentatie motiveert om aan deze veranderingen mee te doen. Jorus wijst ons op de kansen die er zijn, niet alleen voor individuen, maar ook voor bedrijven. Een wake up call die uitnodigt tot nadere discussie en brainstorm over de impact op de eigen branche en organisatie.