Ergonomische verlichting (Medilux)

Verlichting vormt een belangrijk onderdeel in de control room. Goede verlichting zorgt niet alleen voor sfeer maar is ook van invloed op het welzijn en de productiviteit van de medewerkers. Daarnaast komt het ook voor dat verlichting gebruikt wordt om een beleving toe te voegen aan de ruimte. Steeds vaker wordt de traditionele control room getransformeerd tot een Experience Center, om aantrekkingskracht te creëren van stakeholders. Het koppelen van verlichting aan specifieke situaties (niet storen, hulp collega, alarmmeldingen etc.) komt ook steeds vaker voor.

Iedere bestaande (kritische) werkomgeving, waar het licht niet optimaal is, kan worden opgewaardeerd met een bureauoplossing. Hiervoor hebben wij een eenvoudig opklikbare oplossing ontwikkeld, zodat elk individueel bureau- of consoledeel verlichting heeft. In deze oplossing zijn de lichtbundels naar boven gericht, waardoor direct licht op het computerscherm wordt vermeden. Een spiegelreflector schijnt het licht op het bureau, waardoor verblinding wordt vermeden.

In onze lichtoplossingen gebruiken wij onze eigen LED; na een periode van grondig onderzoek is MediluX er in geslaagd om haar eigen LED lichtbronnen te produceren. De MediluX LED heeft een lichtspectrum vergelijkbaar met de zon, in tegenstelling tot een conventionele LED, en bootst daglicht zo effectief mogelijk na.

Meld je aan

Het Control Room Event is het grootste event in de Benelux waar controle- en meldkamertechnologieën worden gepresenteerd en waarbij marktspecialisten, operators en control room beheerders bij elkaar komen. Fabrikanten tonen tijdens het event de laatste ontwikkelingen, relaties krijgen de gelegenheid om te netwerken en INTER laat de nieuwste geïntegreerde toepassingen zien.

Meld je hier aan