Innovaties binnen de Control Room wereld

9 september, 2022

Tussen 20 en 29 september komen marktspecialisten, operators en control room beheerders weer samen om zich te laten informeren en inspireren, te netwerken en uiteraard kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen. Het Control Room Event 2022 is hét event met de grootste verzameling aan control room- en audiovisuele oplossingen die je in de markt aantreft. Er worden meer dan 28werkende oplossingen getoond. Hieronder lichten wij vier soorten Control Room integratie oplossingen toe die je tijdens het event kunt bekijken. 

Één scherm, meerdere bronnen 

In de loop der jaren zijn de taken van de operator in de controlekamer steeds complexer geworden. Het aantal bronnen en data-ingangen is enorm toegenomen, terwijl de regelgeving, fabrieksnormen en bedrijfsprocedures strikt bepalen hoe de overvloed aan applicaties geïntegreerd moet worden. Hierdoor wordt het steeds lastiger om veilig toegang te krijgen tot onderliggende systemen. Dit gaat vaak ten koste van de werkbaarheid van de operator. OpSpace, de nieuwe operator- werkplek oplossing, geeft toegang tot verschillende bronnen en applicaties door het creëren van één desktop-omgeving over meerdere beeldschermen. 

Barco OpSpace is tijdens het event te bekijken en uit te proberen in ons Experience Centre. Naast OpSpace zijn ook de oplossingen Securestream, Transform N, Control Room Led-wall en de Unisee videowall vanuit Barco te bekijken.  

KVM switch en multiviewer in één 

De Draco Multiviewer is een KVM Switch en Multiviewer in één voor verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld de Luchtverkeersleiding of andere control room toepassingen waar gewerkt wordt met meerdere bronnen waartussen geschakeld moet worden. Wegens de missie kritieke omgevingen waar deze multiviewer voor ontworpen is wordt hij standaard uitgerust met een reduntant power supply en sluit hij naadloos aan op de overige IHSE Apparatuur zoals Draco extenders en Matrix bronnen. 

Interessant? Tijdens het event wordt er een live demo gegeven over deze oplossing en ook tijdens de workshop van Paco Erkens komt deze oplossing aan bod. 

Gecertificeerde KVM-matrixswitches binnen beveiligingsdomeinen 

De matrixswitches van Thinklogical zijn de enige middelgrote tot grootschalige KVM-matrixswitches die door de NAVO NIAPC zijn goedgekeurd en die ook Common Criteria EAL4-goedkeuring hebben voor computer- en video-infrastructuren met één chassis en meerdere classificaties. Alle Matrix-switches en systeemcomponenten hebben de TEMPEST SDIP-27 Level B-test ondergaan. Met de Thinklogical Matrix Switches kan men Information Assurance (IA) onderhouden tussen meerdere geclassificeerde en niet-geclassificeerde netwerken. 

Tijdens het event kun je een live demo volgen van deze oplossing. Ook zal Hallvard Vinje, Director, Business Development, Defence & Intelligence van Thinklogical, tijdens de dag van Openbare Orde en Veiligheid tijdens zijn presentatie spreken over hoe deze oplossing wordt toegepast in de praktijk.   

Slimme werkplekoplossingen 

De slimme werkplekaanpak van WEYTEC helpt operators van controlekamers om zich te concentreren op hun werk, niet op de technologie. De WEYTEC-operatorinterface is gebaseerd op een toetsenbord- en muisbedieningsmodus met een geïntegreerd aanraakscherm. De bediening van de omgeving (toegang, kamerbediening) kan eenvoudig worden weergegeven op het aanraakscherm, zodat operators componenten van derden kunnen beheren zonder hun ruimte te verlaten. 

De gehele werkplekoplossing van WEYTEC staat opgebouwd tijdens het Control Room Event. Ook zijn Manuel Witzke en Dirk Henrickx van WEYTEC tijdens het event aanwezig en zullen zij een presentatie verzorgen over praktijkvoorbeelden uit de markt.  

Naast bovenstaande oplossingen zijn er tijdens het event nog veel meer innovaties te bekijken en uit te proberen. Onze specialisten staan klaar om je er alles over te vertellen. Daarnaast zijn er iedere dag workshops en seminars van marktspecialisten over interessante onderwerpen op het gebied van controle- en meldkamertechnologie. Wil je dit niet missen? Meld je dan snel aan voor het Control Room Event 2022! 

MELD JE HIER AAN