Barco OpSpace

In de loop der jaren zijn de taken van de operator in de controlekamer steeds complexer geworden. Het aantal bronnen en data-ingangen is enorm toegenomen, terwijl de regelgeving, fabrieksnormen en bedrijfsprocedures strikt bepalen hoe de overvloed aan applicaties geïntegreerd moet worden. Hierdoor wordt het steeds lastiger om veilig toegang te krijgen tot onderliggende systemen. Dit gaat vaak ten koste van de werkbaarheid van de operator.

OpSpace, de nieuwe operatorwerkplek oplossing. OpSpace geeft toegang tot verschillende bronnen en applicaties door het creëren van één desktop-omgeving over meerdere beeldschermen.

Gepersonaliseerde desktop-omgeving
De nieuwe operatorwerkplek oplossing is de eerste gepersonaliseerde desktop-omgeving met weinig latency, door integratie van bediening en visualisatie over standaard IP-netwerken. Wanneer de operator inlogt, wordt de door hem gepersonaliseerde desktop-omgeving voorzien van relevante applicaties en bronnen.

Alle relevante informatie kan geraadpleegd en bewerkt worden binnen één desktop-omgeving, met slechts één muis en toetsenbord. Applicaties en bronnen zijn vrij beweeg- en oproepbaar over de gehele desktop-omgeving. De operator bevindt zich centraal tussen de informatie met alle gegevens binnen handbereik, hierdoor behoudt de operator overzicht op alle bronnen en kan zijn werk efficiënt uitgevoerd worden.

Betrouwbare oplossing
OpSpace biedt veilige toegang tot meerdere domeinen, maar integreert alleen maar op de visuele laag. Operators zijn fysiek gescheiden van het back-end systeem, wat de inhoud host, zodat het systeem voldoet aan de laatste overheidsregels en zakelijke ICT vereisten. OpSpace is ontworpen voor gebruik in 24/7 omgevingen en is uitvoerig getest op het voorkomen van storingen.