Indoor LED wall

LED-videowalls hebben zich reeds bewezen als zeer effectief middel om te communiceren, in zowel de entertainment als publieke informatievoorziening. Tot voor kort waren LED-videowall toepassingen nog ongeschikt in 24/7 kritische omgevingen. Dit kwam mede door de grote pixel pitch (afstand tussen de pixels) en de hoge brightness. De technologische ontwikkelingen op het gebied van LED-videowalls gaan echter razendsnel. Door een lagere pixel pitch, de afnemende warmte en betere brightness regeling zijn LED-videowalls geschikt voor control room toepassingen. In Aziatische landen worden LED-videowalls al veelvuldig toegepast, maar ook op de Europese markt wint deze techniek snel terrein.

LED-videowalls zijn in control room omgevingen uitermate geschikt voor overviews- en dashboarding. Enkele toepassingen zijn het presenteren van beurskoersen, nieuws en financiële gegevens in de financiële markt, het weergeven van smart grids en SCADA applicaties in de energie- en industriële markt en het weergeven van netwerkstatus en overviews in Telecom- en Security Operation Centers. Dit zijn enkele voorbeelden, LED-walls zijn geschikt voor iedere vorm van dashboarding.

Tijdens het Control Room Event 2018 wordt de LED X1.2 hoge resolutie LED-display gepresenteerd. De X1.2 is een hoge resolutie 1,29 mm pixel pitch LED-display. Het display is uniek vanwege  de ongeëvenaarde Infinipix video processing platform, het mechanisch ontwerp en toegang via de voorzijde. Het is ontworpen voor high-end installatie in boardrooms, musea, controlekamers, broadcast studio’s en reclame-toepassingen. De LED X1.2 heeft een korte setup-tijd, minimaal bedrading, beperkte afstelling en eenvoudig onderhoud.