Ergonomische stoelen (Svenstol)

De 24 uurs stoel van Svenstol

Onze 24 uurs stoel voor controlekamers, controleruimtes, portiersruimtes en meetstations combineert comfort, stabiliteit met op maat gesneden ergonomie. Met een 5-7 keer zwaardere belasting dan normale bureaustoelen, moeten constructie, functionaliteit en het ergonomische comfort van 24-uurs stoelen bestand zijn tegen een 24-uurs gebruik door mensen met de meest uiteenlopende lichaamsbouw en lichaamsgewichten. De controlekamer-stoel ondersteunt de concentratie en voorkomt het voortijdig moe worden, zodat ernstige fouten door oververmoeidheid worden voorkomen bij uw verantwoordelijke taken. Onze 24-uurs stoel is voor 100% ontwikkeld voor gebruik in controlecentra.

Wat zijn 24-uurs stoelen?

24-uurs stoelen zijn ergonomische bureaustoelen. Deze zijn ontworpen als controlekamer-stoel voor werkplekken bij ploegendiensten. Bj dit soort banen is comfort namelijk zeer belangrijk omdat het werk grotendeels zittend wordt uitgevoerd.

Wat is kenmerkend voor 24-uurs stoelen?

In tegenstelling tot bij een gewone bureaustoel moet de constructie van controlekamer-stoelen zeer robuust zijn. Daarom beschikken ze over een versterkt mechanisme. Dit is geoptimaliseerd voor langdurige belastingen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dientengevolge moeten de steeds terugkerende afstellingsprocedures bij de wisseling van de wacht soepel verlopen. Want bij bijna elke wissel wordt de bureaustoel opnieuw ingesteld op de behoeften van de gebruiker. Daarom is het des te belangrijker dat de verstelling van de controlekamer-stoel snel en intuïtief plaats vindt. Bijgevolg zijn onder andere de positie van rugleuning, hoofdsteun, lengte zitkussen en armleuningen, en de lendensteunen en de zithoogte van de bureaustoel verstelbaar.

De bekleding van het zitmeubel voor 24-uurs gebruik bestaat uit bijzonder slijtvaste stoffen en slijtvast leder. Eventueel is ook een combinatie van stof en leder (half-leder) leverbaar. Vaak behoort ook een lendensteun tot de standaarduitrusting van een controlekamer-stoel. Dikwijls zijn bureaustoelen voor 24-uurs gebruik gebaseerd op stoelen uit de autobranche. Deze stoelen zijn van huis uit al zeer robuust geconstrueerd.

Als alternatieve uitvoering bieden wij onze controlekamer-stoel ook aan als XXL stoel 150 kg.

Meld je aan

Het Control Room Event is het grootste event in de Benelux waar controle- en meldkamertechnologieën worden gepresenteerd en waarbij marktspecialisten, operators en control room beheerders bij elkaar komen. Fabrikanten tonen tijdens het event de laatste ontwikkelingen, relaties krijgen de gelegenheid om te netwerken en INTER laat de nieuwste geïntegreerde toepassingen zien.

Meld je hier aan